Team Sami & Mari

Sami ja Mari Heinonen
Fi Mva Icy Star's Wild Beauty On Fire REK1 "Helka"
Fi Mva Icy Star's Son Of Anarchy REK1 "Brandy"
Fi Mva Icy Star's Just My Love REK2 "Cava"

Olemme Team IcyStar'sin Askolan "haarakonttori", eli perheeseemme kuuluu me ihmiset eli Sami ja Mari ja neljä malamuuttia, joista kolme on Jennin kasvatteja. 

Olemme olleet osa tätä hullunkurista perhettä vuodesta 2016, jolloin Brandy eli Icy Star's Son Of Anarchy muutti meille erään pannukakku illan päätöksellä. Brandy tuli tuolloin jo meillä olleen malamuutti Whiskeyn vetokaveriksi, mutta noin vuoden ikäisestä koirasta osattiin jo päätellä, että vauhdit ei näillä pojilla ihan sovi yhteen, joten ensimmäisiin kisoihin Sami lähti ajamaan valjakkoa, johon Jenni lainasi kaksi omaa koiraa eli Justiinan ja Leon, Brandyn kaveriksi. Kisat käytiin syksyllä 2017 Hangossa.  

Seuraavana talvena Brandyn ensimmäiseen rekikisaan Jenni lainasi Brandyn vetokaveriksi uudelleen Justiinaa ja pyörään kisaan lähti velipoika Viima. Veljekset saivat kisasta ensimmäiset REK1 tulokset heti 15kk täytettyään sprintti matkalta. 

Samin "dream team" eli valjakon luottopari Helka & Brandy syntyi Ohkolassa Helkan palauduttua Jennille. Muutama päivä kotiutumisen jälkeen Helka juoksi jo menestyksekkäästi Brandyn rinnalla Ohkolan 2-koiran luokan voittoon.

Talvella 2019 Sami ajoi ensimmäiset MD kisat valjakoilla jossa juoksivat Helkan ja Brandyn lisäksi Jennin Luke ja Suzie-hukkanen. Tuloksena oli 2 x REK1 MD matkalta ja REK1 Alma ry:n 35v juhla sprintti kokeesta.

Syksyllä 2018 Sami osallistui alaskanmalamuuttien sulanmaan mestaruuskisoihin DS2 luokkaan Alma Off Snow kisoissa Oulussa. Mestaruus tuli ja sama kaksikko (tai kolmikko) voitti mestaruuden myös Mikkelissä vuosina 2019 ja 2020. 

Helka muutti pysyvästi osaksi meidän laumaa syksyllä 2020. 

Samin harrastaessa valjakkokisoja, Mari on kouluttautunut Kennelliiton rekikoirien kilpailu- ja käyttö kokeiden koetoimitsijaksi. Kisa reissulla Mari vastaa yleensä tiimin kuskien ruokinnasta ja majoitusvarauksista jos koetoimitsija hommilta ehtii. Kuskit hoitaa koirat. 

 Mari on myös innostunut käyttämään koiria koiranäyttelyissä. Koiranäyttelyjä varten (ja kisa tiimin vahvistukseksi) aiemman narttumme Martan poistuessa laumasta poikien seuraksi muutti Cava eli Justiinan tytär, Icy Star's Just My Love. Mari ja Kati (kts. Team Kati & Joni) tekivät "täsmäiskuja" koiranäyttelyihin kesällä 2020 ja 2021 ja tuloksena on Suomen Muotovalion arvot kaikille Jennin kasvateille. Helka tosin voitti oman viimeisen sertinsä vuonna 2021 erikoisnäyttelyssä veteraani luokassa Jennin itsensä esittämänä. Helka oli myös erkkarissa rotunsa paras veteraani.

Meillä koirat elävät normaalia arkea kanssamme, käymme vetolenkillä, hihna lenkeillä naapurin shelttipojan kanssa, vaeltamassa koirien kanssa sekä koiranäyttelyissä. Talvella viikonloput on melkein aina täynnä kisoja tai treenejä ja kesällä näyttelyitä, mutta koiraharrastus on hyvää vastapainoa perus duuneille. 

Olemme aktiivisesti myös mukana malamuuttiyhdistyksen leireillä ja toiminnassa. Pyrimme myös auttamaan ja opastamaan uusia rodunharrastajia mm. Valjakkoharrastuksen pariin. 

Meille saa myös aina tulla tutustumaan rotuun ja Jennin kasvatteihin.