Icy Star's Alaskanmalamuutti

Olen äärimmäisen huono kirjoittamaan asiapitoista tekstiä, joten kerron miksi juuri minulla on malamuutteja ja minkälaisiin koteihin meiltä on malamuutteja mennyt. Viralliset historiakuvaukset, sekä rotumääritelmät löydät toisaalta kotisivuiltani linkkien kautta.

Malamuutti on aktiivinen, energinen ja toimelias rotu. Se on aina valmis toimintaan, mutta kun mitään ei tapahdu, otetaan ilo irti lepoajasta. 

Se sopii aktiiviselle ulkoilmaihmiselle. Tykkää sitten kävellä, juosta, vaeltaa, hiihtää, marjastaa, sienestää tai harrastaa valjakkourheilua. 

Muutit EIVÄT ole vahtikoiria, vaikka jonkun mielestä ne voivatkin olla vaikuttavan näköisiä. Vähintäänkin portista/ovesta sisään päästyä on selvää, että joko malamuutti makoilee ketarat kattoa kohden maharapsutuksia vailla tai nuohoo jaloissa kiinni nojaten. Minkäänlainen vahtitaipumus ei mielestäni kuulu rotuun. Rotu on vieraita kohtaan avoimen ystävällinen (useammiten liiankin), se lähtee kenen tahansa matkaan, eikä se koe ihmistä minkäänlaiseksi uhaksi. 

Kaikkien koirien kanssa malamuutti ei tule toimeen. Se ei ole perinteinen koirapuistokoira ja omassa laumassakaan kaikki eivät ole välttämättä kavereita. MUTTA niiden ei myöskään kuulu olla avoimen aggressiivisia vaan suhteellisen helpolla opastuksella välinpitämättömiä vieraita koiria kohtaan. Malamuutit ovat tietoisia omasta reviiristään ja omasta tilasta, joten vieraita koiria kaikki ei siedä ihollaan.

Meidän pentueista lähtee aika tasaisesti pentuja aktiivisiin ja harrastaviin valjakkokoteihin, koiranäyttelyistä innostuneille, sekä elämään tavallista kotikoiran elämää. Valitsen pennut perheille pentueesta sen mukaan, millainen heidän toiveensa ja ajatuksensa pennun tulevasta arjesta on. Näin vältymme kodinvaihtajista ja oikea koira kohtaa oikean perheen. Kasvatamme vain silloin kun meillä on omiin valjakoihin lisäyksen tarvetta. 

Malamuutti on koulutettavissa, vaikka haasteellinen välillä osaakin olla. Motivointina toimii ruoka, malamuutti on hyvin nälkäinen otus juuri syöneenäkin. Määrätietoisena opportunistina, se tarvitsee selkeät rajat ja loppuun asti viedyt tehtävät, tai kokeilee aina saada hiukka enemmän itselleen päin; "Jos tänään saa sohvalle laittaa tassun, huomenna laitan molemmat ja loppuviikosta makoilenkin siinä jo tyytyväisenä."

Rotu käyttään ääntä, mutta ei haukkuen ja louskuttaen. Sen kanssa pystyy keskustelemaan ja juttelemaan, se örisee, urisee, ölisee ja mölisee. Vieraat ihmiset voi pitää tätä äänialaa pelottavana ja sehän on veikeän malamuutin mielestä vain hauskaa...

Huumori.. Huumoria tarvitaan malamuutin kanssa. Samaan aikaan se osaa olla se maailman ärsyttävin ja suloisin otus! Juuri kun luulet, että nyt se on aikuistunut, olit väärässä. Juuri kun luulet, että se osaa nyt jonkun toimen tai tehtävän niinkuin olet opettanut.. Se keksii jonkun pienen jipon.. 

Ihmisrakkaana ja läheisenä koirana se viihtyy perheen parissa arkipuuhissa. Mikäli muutilla on koiralauma ympärillä, voi se elää arjen tarhassa. Yksin siitä ei tarhan perälle ole olemaan ilman aktiviteettejä (toki, mistä koirasta olisi).

Järjestämme erilaisia kimppatapahtumia, vaelluksia, yhteistreenejä ja näyttelyreissuja, johon kaikki kasvattimme perheineen ovat tervetulleita! 

Toivon, että jokainen kasvattini terveystutkitaan virallisesti (röntgenkuvat lonkistä ja kyynäristä, sekä silmäpeilaus) neljän vuoden ikään mennessä.